Wood Fusion - en innovativ oas i mässlandskapet

Välkommen till Trä & Teknik 2016 och Wood Fusion - en oas i mässlandskapet för alla som är nyfikna på att bygga och leva med trä. När du besöker oss i år får du dessutom se det monumentala mästerverket Woodstock Installation live - byggt mitt på mässgolvet av 300 stockar.

Välkommen till Wood Fusion på Trä & Teknik 2016.

Se seminarieprogrammet och skriv ut din kostnadsfria biljett här.

Bertil Harströms arkitektur-mästerverk

Wood Fusion är en specialbyggd lounge med inspirationsfyllda seminarier kring banbrytande design, funktion och material och teknik. Här tar du del av inspirerande case, kunskapslyftande seminarier, och får ett unikt  tillfälle att knyta nya kontakter med ovärdeligt kunskapsutbyte mellan de största i branschen.

Gert Wingårdh,
Sami Rintala, Stefan Winter och Bertil Harström är bara några av de inspirerande talarna på plats i år!

Gert Wingård, Sami Rintala, Stefan Winter, Bertil Harström

Moderator och programansvarig: Mark Isitt, arkitekturjournalist. Var med och skapade Wood Fusion redan från starten 2008.


Inspirationsoasen med fokus på trä och hållbart byggande


På Wood Fusion diskuterar vi under fyra dagar trä och hållbart byggande.
Vilka är fördelarna med träbyggande? Vilka är nackdelarna? Vilka är föregångsprojekten? Och vilka arkitekter, formgivare och entreprenörer bör vi alla känna till?

Här är några av de ämnen som livligt kommer att diskuteras på Wood Fusion:

  • Trender med internationell utblick
  • Sveriges exportpotential
  • Case för att bygga i trä med temaområden som Trä + Materialet, Trä + Klimat, Trä + Bygga, inreda och renovera och Trä + Framtid + Handel

Woodstock Installations föregångare, Arctic Bath. Arkitekter Bertil Harström och Johan Kauppi.
Bild: Johan Kauppi

"Wood Fusion erbjuder det oväntade. Jag har besökt arrangemanget flera gånger och alltid hittat något nytt. Här finns många kreativa idéer och de inbjudna föreläsarna representerar nytänkande och mod." 
Susanna von Eyben, arkitekt, White arkitekter

Arkitekt Bertil Harström pimpar Wood Fusion


Bertil Harström är en framstående arkitekt med trä som specialitet. Han är med och utformar årets Wood Fusion och kommer med hjälp av 300 stockar att resa "Woodstock Installation" som kommer att pryda mässgolvet. Timmer och transport sponsras av SCA Timbers.


- Trä som material motsvarar framtidens krav på ekologiskt hållbart byggande. Faktiskt det byggmaterial som bäst klarar de koldioxidkrav som antogs vid klimatmötet i Paris i december, påpekar Bertil Harström, och fortsätter:

- Tänk om vi kunde förädla råvaran ytterligare några steg och börja leverera byggnader i platta paket ut över världen. Vilken potential! På Wood Fusion vill vi påverka politiker och byggherrar i den riktningen. Det finns ett behov av att påminna om den kunskap som fanns förr, men framförallt gäller det att peka framåt. Det är med hjälp av datorer och robotar som vi bygger morgondagens trähus.

Läs mer om Bertil Harström och Wood Fusion-projektet här.

Vem ska besöka Wood Fusion?


Till Wood Fusions seminarier ”Bygga i Trä” kommer arkitekter, konstruktörer samt övriga intressentgrupper från hela bygg- och fastighetssektorn. Exempel på områden: Arkitekter, inredningsarkitekter, designer, konstruktörer, projektledare, byggnadsingenjörer, hållbarhetschefer från bygg- och fastighetssektorn, representanter för forskning utveckling.

Wood Fusion äger rum 6-9 september 2016 och är en del av Trä & Teknikmässan, norra Europas ledande mötesplats för träindustrin.

Har du frågor om Wood Fusion? Kontakta Anki Fagerström, försäljningsansvarig på Trä & Teknik 2016.

Varmt välkommen!

 


SCA Timber sponsrar Woodstock Installation
SCA Timbers sponsrar Woodstock installation med stockar och transport.