Nyheter

 • Hållbara transporter vägen framåt för Volvo

  Volvokoncernens vd Martin Lundstedt, en av huvudtalarna på Logistik & Transport den 16-17 november, är övertygad om att hållbara transporter är basen för att kunna bygga välstånd i samhället.
  – Vi ser hur behovet och kraven ökar både för våra kunder och våra kunders kunder. Vår roll är att vara en del i att utveckla den framtiden, säger han.

  Publicerat 2016-10-16

 • Svenska Mässan hackar sig in i studenternas vardag

  Att ta studenten är en av livets höjdpunkter. Men vad händer sedan? 
  Valmöjligheterna kring vidareutbildning och jobb är fler än någonsin tidigare. Samtidigt som det medför enorma möjligheter, så kan det också leda till stor osäkerhet hos en redan pressad grupp av ungdomar. 

  Publicerat 2016-10-07

 • Rusning efter biljetter till En Öl & Whiskymässa

  Det blev rusning igen när En Öl & Whiskymässa 2017 hade biljettsläpp 1 oktober. Redan första dagen såldes 2000 biljetter, vilket är nytt rekord.
  – Det finns ett enormt intresse för mässan som bara tycks öka för varje år, säger Stanley Wong som är ansvarig för mässan

  Publicerat 2016-10-07

 • Utställarna noterade rekord: “Bästa mässan någonsin!”

  Årets största industrimässa, Scanautomatic & ProcessTeknik, noterade 10 372 besök vilket innebär en ökning med 400 från senaste mässan 2014.
  - Vi slog rekord i antal leads! Det gör den här mässan till den bästa vi varit med på, säger Malin Garp på Hydac, utställare med bred erfarenhet.

  Publicerat 2016-10-06

 • Bjuder på ett vardagsrum för hela familjen

  Allt du behöver veta om boende och alla produkter för hemmet, på ett ställe. Dessutom vinprovning och pannkakeduell!
  - Vi vill skapa en känsla av vardagsrum för hela familjen, säger Göran Ekberg, projektchef för Hem, Villa & Bostadsrätt.

  Publicerat 2016-10-06

 • I väntan på höghastighet – detta är Hyperloop One

  I ren futuristisk anda kan vi förmodligen snart färdas i poddar genom rör, och snabbare än i ett flygplan kan det gå. Nu undersöker revisions- och rådgivningsbyrån KPMG om tekniken som Hyperloop One kan göra det möjligt att färdas mellan Stockholm och Helsingfors på mindre än 30 minuter. 

  Publicerat 2016-10-06

 • Den industriella digitaliseringen - ett paradigmskifte

  På Scanautomatic och ProcessTeknik den 4-6 oktober står den industriella digitaliseringen i focus. Här får besökarna svar på frågor som:
  Är industrin på väg in i samma identitetskris som mediebranschen plågats av de senaste åren?
  – Företagen behöver definitivt omdefiniera sin roll och sina affärsmodeller, säger Mikael Ahlström, IT- och medieentreprenör och en av talarna på Automation Summit den 4 oktober.

  Publicerat 2016-09-29

 • Vilken är Sveriges smartaste industri?

  Svaret kommer i slutet av året då IVA utser den första vinnaren i tävlingen Smart industri. Den är en del av IVAs nya projekt med samma namn. 
  - Vi har låtit oss inspireras av Norge där de sedan några år har en liknande tävling som väckt stort intresse och inneburit att flera goda initiativ på digitaliseringens område kunnat spridas, säger Johan Carlstedt, projektledare för Smart industri.

  Publicerat 2016-09-29

 • Missa inte Annika Steiber på Automation Summit 4 oktober

  Chalmersforskaren Annika Steiber disputerade med en unik avhandling om hur Google leder och organiserar sitt arbete med innovation. ”Googlemodellen” blev VINNOVAs mest nedladdade bok någonsin och den följdes sedan upp av ytterligare en bok, ”Silicon Valleymodellen”. Annika Steiber föreläser om digitalt ledarskap på Automation Summit.

  Publicerat 2016-09-18

 • Göteborgs framtid på Persontrafik: Linbanor och dubbeldäckare

  Linbanor över älven och dubbeldäckare i egna körfält.
  Så tänker sig Göteborgs trafikplanerare framtiden.
  - Och så ska spårvagnarna bli längre, avslöjar Jörn Engström, utredningsledare på Västra Götalandsregionen.

  Publicerat 2016-09-10

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.