Nyheter

 • Nordic Architecture Fair har fått mycket positivt mottagande

  Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? Planerar vi för mycket eller för lite? Hur skapar vi trivsel? Varför blir vissa orter framgångsrika medan andra reduceras till spökstäder? Och vad spelar arkitekturen för roll, de enskilda husen och utrymmena däremellan, gatorna, parkerna och torgen?

  Publicerat 2016-12-13

 • EuroHorse – mer än shopping

  Visst shoppas det rejält på EuroHorse – för i genomsnitt 2 500 kronor per besökare! Men EuroHorse erbjuder också mängder av uppvisningar, föreläsningar och evenemang. Ett av de stora affischnamnen 2017 är Johanna Lassnack, som driver sajten Ryttarinspiration och har 40 000 följare på Facebook.

  Publicerat 2016-12-13

 • Dags för MyDOG!

  Mässåret inleds som vanligt med MyDOG, mässan för alla hundintresserade och de fyrfota vännerna.
  Nytt får i år är Nose Work, en sport där hunden, tillsammans med husse eller matte, tränas att hitta olika doftgömmor.  På MyDOG blir det både tävling och träning inom denna relativt nya sport. Dessutom blir det SM i Freestyle och på plats finns också hundcoachen Fredrik Steen och ca 9 000 hundar.

  Publicerat 2016-12-12

 • Barnens MyDOG – kul för både stora och små

  MyDOG satsar stort på aktiviteter för barnfamiljer. Ett av dragplåstren är författaren Jeanette Bergenstav som har skrivit de populära hunddeckarböckerna om Flingan och flocken. Hon och hennes deckarhundar bjuder på en rad roliga aktiviteter som freestyleshow och en klurig hundquiz.

  Publicerat 2016-12-12

 • Kraftig uppgång av mässbesökare under 2016

  2016 blev ett verkligt lyckat år för mässverksamheten.
  – För oss handlar det om att fånga upp just sådant som berör, som ligger i tiden och kan locka nya grupper till besök, säger Ulrika Liss-Daniels, direktör för mässor och möten på Svenska Mässan.

  Publicerat 2016-12-11

 • Ungas framtid i fokus på EuroSkills

  Den 1-3 december 2016 samlas ungdomar från hela Europa i Göteborg för att tävla om EM-titeln i yrkesskicklighet i hela 35 olika yrken. Vi ger besökarna unika möjligheter att inspireras av de bästa, prova på alla yrken och upptäcka sina egna talanger. Evenemanget vill visa yrkesutbildningens möjligheter till arbete, eget företagande, fortsatta studier och individuell utveckling. Självklart är det fri entré.

  Publicerat 2016-11-23

 • SM i Freestyle avgörs på MyDOG

  Året börjar med dans, musik, konster och tricks – av och med hund!
  Freestyle kallas sporten, som på kort tid blivit oerhört populär. För första gången avgörs SM på MyDOG.
  – En verklig publikdragare som t ex kan jämföras med isdans. Med skillnaden att ena partnern är en hund, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig för MyDOG.

  Publicerat 2016-11-23

 • Uppkopplade bilar och mängder av ny teknik på Automässan

  Det händer mycket inom fordonsbranschen. Detta kommer att avspeglas på Automässan som är Nordens största mötesplats för fordons- och verkstadsbranschens service- och eftermarknad. Elbilar och självkörande fordon är ett par av de innovationer som ritar om kartan för branschen.

  Publicerat 2016-11-23

 • Båtmässan storsatsar på sportfiske

  Ett jättelikt sportfiskeakvarium är den största nyheten på Båtmässan. I dubbel bemärkelse.
  – Det är Europas största mobila akvarium. I år gör vi ett samlat sportfiskeområde på några hundra kvadratmeter, säger Jacob Ryder, huvudansvarig för sportfiskedelen.

  Publicerat 2016-11-23

 • Premiär för Cykelriksdagen i Göteborg

  För första gången arrangeras Sveriges Cykelriksdag i Göteborg. Det sker i anslutning till nya Cykelmässan, 3-5 mars på Svenska Mässan.
  – När vi nu samlar hela Cykelsverige i Göteborg vill vi passa på att ta ett bredare grepp och bjuda in till debatt om cykling, säger Bo Magnusson på Cykelmässan.

  Publicerat 2016-11-23

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.