Nyheter

 • SUICIDPREVENTION 2017 - nationell konferens om självmord till Göteborg

  Runt 1 500 människor tar livet av sig varje år.
  - Dessutom går det ungefär tio självmordsförsök på varje självmord. Så problemet är gigantiskt, säger psykiatern Jan Beskow.

  Publicerat 2017-05-19

 • Folkhälsan - en av vår tids största frågor

  Barn och ungdomar rör sig allt mindre och mår idag allt sämre. Vårt digitaliserade samhälle är en bidragande faktor till att dagens ungdom lätt fastnar framför skärmar istället för att utöva fysisk aktivitet. Någonting som kan leda till en rad hälsoproblem och försämrad inlärningsförmåga.

  Publicerat 2017-05-11

 • Starka profiler på årets Göteborgsvarvet Expo

  För andra året i rad arrangeras Göteborgsvarvet Expo på Svenska Mässan - upplevelsearenan och mötesplatsen för alla som är intresserade av träning, sport och hälsa. I år är talarstartfältet fyllt med ett 30-tal inspirerande föreläsare. Scenprogrammet är gratis och ingår i entrébiljetten.

  Publicerat 2017-05-10

 • Smarta lösningar krävs för bransch i förändring

  El är en direkt förutsättning för ett modernt liv – men el är samtidigt så mycket mer än bara sladdar och eluttag. Det byggs redan i dag smarta städer och automatiserade hem och i morgon kommer det vara standard. För att möta den nya verkligheten samlas branschens aktörer på Elfack i vår.

  Publicerat 2017-05-02

 • Elfack skapar nya affärer

  Trots att 50-årsjubliéet för Elfack närmar sig märks inga ålderskrämpor:
  – Tvärtom! Behovet av att mötas bara ökar – det är så vi kan bidra till att skapa nya affärer för branschen, säger Ola Lundqvist, affärsansvarig Elfack.
  Elfack är dessutom mässan som ger större turistinkomster till Göteborg än två utsålda rockkonserter på Ullevi och skapar därigenom även nya affärer för Göteborg.

  Publicerat 2017-04-25

 • Mässan vill förbättre hälsan i samhället

  Med temat fysisk aktivitet arrangeras för första gången Nordic Health Convention, en konferens om ökad jämlik hälsa. Men satsningen är mer än en konferens.
  – Den 17 maj börjar vi samtalet som sedan fortsätter på Kvalitetsmässan, Träffpunkt Idrott och Vitalis, säger Magdalena Rönström, affärschef på Svenska Mässan.

  Publicerat 2017-04-19

 • Laddat med aktiviteter när Göteborgsvarvet Expo kommer tillbaka

  Den berömda rampen, tips och trix för din träning och ett späckat scenprogram är några av höjdpunkterna när Göteborgsvarvet Expo flyttar in på Svenska Mässan för andra året, 18-20 maj. Senast kom 52 500 besökare. Nu laddar Svenska Mässan för nytt rekord.

  Publicerat 2017-04-19

 • Elbilsmarknaden exploderar!

  Idag rullar 10 000 rena elbilar i Sverige.
  - Om tio till femton år kan vi ha en uppemot en miljon. Vi ser en explosion framför oss, säger branschexperten Peter Carlsson, som medverkar på Power Circle Summit.

  Publicerat 2017-04-19

 • Göteborg Vin & Deli – en mötesplats för vin- och delikatessälskare

  Den 21-22 april är Göteborgs stora vin- och delikatessmässa tillbaka för tredje året i rad. Mässan har blivit en klar favorit hos vinälskare. Här får du som besökare möjlighet att träffa producenter, sommelier, importörer och andra kunniga vinrepresentanter från hela världen.

  Publicerat 2017-04-09

 • Välkommen till framtidens sjukhus

  Ta klivet rätt in i en framtidens intelligenta sjukhus!
  En vision, men ändå inte: tekniken finns redan framme och visas i Intelligent Hospital Pavilion, som får europeisk premiär på årets Vitalis.
  Läkare och sköterskor tar hand om patienter med hjälp av supersmarta, integrerade lösningar i en klinisk demomiljö på mässgolvet.

  Publicerat 2017-04-01

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.