Nyheter

 • Bostadsministern: “Vi behöver bygga mer i trä”

  Bostadsminister Peter Eriksson, MP, efterlyser en tydlig målinriktning för svensk träindustri. Och han vill se fler byggprojekt i trä:
  - Ur klimatsynpunkt har trä som material väldiga fördelar, säger han.

  Publicerat 2016-08-10

 • Stark start för mässåret på Svenska Mässan i Göteborg

  Trenden är tydlig, mässmediet och det personliga mötet har aldrig varit hetare än nu. 
  Under våren har Svenska Mässan arrangerat inte mindre än 15 mässor och möten i egen regi varav tre helt nya mässkoncept. Och det har noterats en kraftig besökarökning på totalt närmare 10 %.

  Publicerat 2016-06-23

 • Bokmässan firar det fria ordet

  För 250 år sedan instiftades den svenska tryckfrihetsförordningen, ett jubileum som Bokmässan firar genom att i år sätta fokus på yttrandefriheten. Årets seminarieprogram – med 821 medverkande från 38 länder – rymmer ett stort antal programpunkter som behandlar tillståndet för det fria ordet i Sverige och i världen.

  Publicerat 2016-06-23

 • Träindustrins alla delar samlas på nya Trä & Teknik

  För första gången speglas hela produktionskedjan:
  Från skogsodling till sågverk, träbyggnation, snickeri och alla typer av tillverkning där trä ingår.
  - Det här är precis vad branschen behöver, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef för träindustriföretaget Setra.

  Publicerat 2016-06-22

 • Infrastrukturministern medverkar på Persontrafikmässan

  En av huvudtalarna på Persontrafikmässan i höst är infrastrukturministern Anna Johansson.
  Stort intresse riktas förstås till infrastrukturpropositionen som kan komma att presenteras i nära anslutning till mässan och som berör många av branschens allra hetaste frågor.

  Publicerat 2016-06-21

 • Tunga talarprofiler kännetecknar årets Scanautomatic & ProcessTeknik

  I år lyfts nivån på Scanautomatic & ProcessTeknik med flera tunga talarprofiler på plats. Bl a kan vi  presentera Leif Östling, ordförande Svenskt Näringsliv, entreprenören i den digitala medieindustrin Mikael Ahlström, vd Hyper Island och Britny samt Johan Söderström, vd ABB, för att nämna några.

  Publicerat 2016-06-20

 • Klart att Svenska Maskinmässan arrangeras 2018

  I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
  – Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

  Publicerat 2016-06-17

 • Svenska Mässan och Dagens industri inleder samarbete

  Samarbetet mellan Svenska Mässan och Dagens industri inleds under hösten 2016 och omfattar innehållsutveckling och mediesamarbete för bl a Logistik & Transport-mässan och Elfackmässan 2017. Den gemensamma ambitionen är att samarbetet både skall fördjupas och förlängas.

  Publicerat 2016-06-14

 • Succé för Svenska Maskinmässan

  I lördags avslutades Svenska Maskinmässan efter tre dagar där alla landets ledande maskinleverantörer var samlade på ett ställe. MaskinLeverantörernas satsning på en egen mässa visade sig bli den framgång man hoppats på – det kom 11 740 besökare.
  – En riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Christer Söderberg, ordförande MaskinLeverantörerna ML och vd Swecon Anläggningsmaskiner.

  Publicerat 2016-06-10

 • Motorbranschen förbereder sig för digitaliseringen

  Digitaliseringen, autonoma och uppkopplade fordon, samt de krav som utvecklingen medför även inom servicemarknaden – kompetens och teknik –  kommer att avspegla sig på Automässan 2017.
  – Dels kommer många utställare med senaste nytt inom teknik, dels kommer MRF:s branschseminarier att ta upp utvecklingen, säger Anna Jarnö, affärsansvarig för Automässan hos Svenska Mässan i Göteborg.

  Publicerat 2016-06-10

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.