Nyheter

 • Livsviktig logistik i fokus

  Utan en väl fungerande logistik skulle vårt samhälle snabbt rasa samman och Sveriges bästa logistik finns i Göteborg. Här finns även branschens största mässa Logistik & Transport, som i år har extra fokus på e-handel.

  Publicerat 2016-09-10

 • Automässan 2017 växlar upp

  Nordens största mötesplats för bilbranschen, Automässan har för avsikt att fortsätta växa med fler utställare och besökare. Mässan, som arrangeras den 18-21 januari 2017, befäster sin roll som den ledande affärsdrivande mötesplatsen för bileftermarknaden tack vare ett allt intressantare och viktigare innehåll både för besökare och utställare.

  Intresset för Automässan är stort. Redan nu är 210 utställare med en total monteryta på över 13 000 kvadratmeter klara, vilket innebär all utställningsyta på nedre plan är fullbokad. Mässledningen har därför öppnat upp för försäljning av ytterligare utställningsyta på andra våningen i mässanläggningen på Svenska Mässan.

  Publicerat 2016-09-09

 • Konsumentkrav styr e-handeln

  Digitaliseringen av svensk detaljhandel går i allt snabbare takt. E-handeln fortsätter att växa med drygt 15 procent per kvartal. I framtiden spås leverans till kylskåpet när man inte är hemma eller via drönare. Men det mest troliga är att samma-dag-leveranser kommer att bli verklighet inom några år.

  Publicerat 2016-09-09

 • Är självkörande fordon tillräckligt säkra?

  Tekniken är framme och har varit det ett tag. Hittills har de självkörande fordonen inte släppts ut i allmän trafik. Men allt talar för att det sker i maj 2017, då en ny lag väntas tillåta villkorad försöksverksamhet.
  Men är de förarlösa fordonen verkligen säkra? Och får de någon betydelse för det kollektiva resandet?

  Publicerat 2016-09-09

 • Stockarna från mässan blir rättvisepaviljong i Bergsjön

  Woodstock Installation, den unika seminariemiljön på Trä & Teknik, är uppbyggd av 300 stockar. När mässan stängde övertog Chalmers stockarna för att använda dem i ett utbildningsprojekt kring kvinnors säkerhet.
  - Studenter, medborgare och arkitekter bygger tillsammans en paviljong i Bergsjön, berättar Emilio Brandao, konstnärlig lärare på Chalmers Arkitektur.

  Publicerat 2016-09-09

 • Rekordresultat på Trä & Teknik!

  När årets Trä & Teknik avslutadesstod det klart att mässan befäste i år sin ställning som träindustrins helt dominerande mötesplats. Antalet besökare ökade med 17 procent. Och utställarna vittnar om rekordförsäljning:
  - Vi sålde fem maskiner för sju miljoner kr, direkt på mässgolvet. Det har aldrig hänt förut, säger Per-Axel Noryd, Norden-chef på Biesse.

  Publicerat 2016-09-09

 • Hållbart byggande och bostadsbristen debatteras på Trä & Teknik

  Årets upplaga av Trä & Teknik blir en ny upplevelse, en mötesplats med större bredd och djup. För första gången speglas hela produktionskedjan. Från skogsodling till sågverk, träbyggnation, snickeri och alla typer av tillverkning där trä ingår.

  Publicerat 2016-09-05

 • Ny mötesplats visar de senaste inom visuell kommunikation

  Ny teknik inom displaylösningar får en egen mötesplats på Svenska Mässan i september. På NEC Showcase kan besökarna uppleva moderna lösningar i fem helt olika uppbyggda miljöer.
  – Vi vill visa upp hur den senaste tekniken inom visuell kommunikation kan användas i praktiken, säger Joakim Abrahamsson, på NEC Display Solutions, som arrangerar NEC Showcase

  Publicerat 2016-08-30

 • Mångspråkstorget – årets nyhet på Bokmässan

  Mångspråkstorget är ett samarbete mellan Bokmässan och Internationella biblioteket och kommer att omfatta litteratur på ett 40-tal av världens språk.

  Publicerat 2016-08-29

 • Nordic Architecture Fair - ny mötesplats för framtidens arkitekter och stadsplanering

  Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? 

  Publicerat 2016-08-25

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.