Svenska Mässan

När årets Trä & Teknik avslutadesstod det klart att mässan befäste i år sin ställning som träindustrins helt dominerande mötesplats. Antalet besökare ökade med 17 procent. Och utställarna vittnar om rekordförsäljning:
- Vi sålde fem maskiner för sju miljoner kr, direkt på mässgolvet. Det har aldrig hänt förut, säger Per-Axel Noryd, Norden-chef på Biesse.

Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? 

Den industriella digitaliseringen står mer än någonsin i fokus på årets Scanautomatic och ProcessTeknik. Satsningen har gett eko långt utanför Sveriges gränser, bl a kommer en besökardelegation från Frankrike.
- Gensvaret är enormt, bekräftar Pia Nyzell, affärsansvarig.

Samarbetet mellan Svenska Mässan och Dagens industri inleds under hösten 2016 och omfattar innehållsutveckling och mediesamarbete för bl a Logistik & Transport-mässan och Elfackmässan 2017. Den gemensamma ambitionen är att samarbetet både skall fördjupas och förlängas.

Volvos VD, Martin Lundstedt inviger konferensen på Logistik & Transport
Nu är det klart att Martin Lundstedt, vd Volvo, deltar som Keynote Speaker under invigningen av konferensen i samband med mässan Logistik & Transport den 16-17 november på Svenska Mässan.

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

Avgiftsfri kollektivtrafik - är det möjligt?
Ja, det är faktiskt redan en verklighet på vissa orter!
Under konferensen på Persontrafik blir prissättningen av kollektivtrafik ett av flera heta ämnen. Självstyrande fordon och miljövänliga drivmedel är två andra.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Som första mötesplats i Norden med kongress-, hotell- och mötesverksamhet i storleksklassen större, har Svenska Mässan och Gothia Towers blivit certifierade enligt hållbarhetsstandarden ISO 20121.

I ren futuristisk anda kan vi förmodligen snart färdas i poddar genom rör, och snabbare än i ett flygplan kan det gå. Nu undersöker revisions- och rådgivningsbyrån KPMG om tekniken som Hyperloop One kan göra det möjligt att färdas mellan Stockholm och Helsingfors på mindre än 30 minuter. 

Volvokoncernens vd Martin Lundstedt, en av huvudtalarna på Logistik & Transport den 16-17 november, är övertygad om att hållbara transporter är basen för att kunna bygga välstånd i samhället.
– Vi ser hur behovet och kraven ökar både för våra kunder och våra kunders kunder. Vår roll är att vara en del i att utveckla den framtiden, säger han.

I januari är det återigen dags för MyDOG, mässan för alla hundintresserade och de fyrfota vännerna. På plats finns för andra året i rad Svenska Nose Work Klubben. Det kommer anordnas både tävling och träning inom denna, i Sverige, relativt nya sport.

Allt du behöver veta om boende och alla produkter för hemmet, på ett ställe. Dessutom vinprovning och pannkakeduell!
- Vi vill skapa en känsla av vardagsrum för hela familjen, säger Göran Ekberg, projektchef för Hem, Villa & Bostadsrätt.

Det blev rusning igen när En Öl & Whiskymässa 2017 hade biljettsläpp 1 oktober. Redan första dagen såldes 2000 biljetter, vilket är nytt rekord.
– Det finns ett enormt intresse för mässan som bara tycks öka för varje år, säger Stanley Wong som är ansvarig för mässan

Elfack tar ett kliv in i framtiden - och skapar en plats för nya lösningar. “eSmart” kallas initiativet, som blir ett helt nytt fokusområde 2017.
- Här ska olika branscher kunna träffas och diskutera nyckelfrågan: hur hittar vi nya affärer? säger Ola Lundqvist, affärsansvarig på Elfack.

Att ta studenten är en av livets höjdpunkter. Men vad händer sedan? 
Valmöjligheterna kring vidareutbildning och jobb är fler än någonsin tidigare. Samtidigt som det medför enorma möjligheter, så kan det också leda till stor osäkerhet hos en redan pressad grupp av ungdomar.