Svenska Mässan

Julen närmar sig och vad är väl bättre än att bjuda på en upplevelse. På Svenska Mässan och Gothia Towers finns det gott om roliga upplevelser och evenemang för alla smaker under våren 2017.

Logistik & Transport  2016 lockade 3 153 mässbesökare och 400 konferensdeltagare till Svenska Mässan i Göteborg. Med en betydlig ökning inom alla segment: besökare, utställare och konferensdelegater stärker Logistik & Transport sin position som Nordens ledande mässa och konferens för logistik- och transportlösningar.

21-27 augusti 2017 samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göteborg för att göra upp om medaljerna i FEI EM i Ridsport Göteborg 2017. Disciplinerna är hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr. Arenor blir Ullevi, Heden och Slottsskogen.

Nu är avtalet gällande mäss- och utställningsområdet på Heden klart och det är Svenska Mässan som får uppdraget.

Årets största industrimässa, Scanautomatic & ProcessTeknik, noterade 10 372 besök vilket innebär en ökning med 400 från senaste mässan 2014.
- Vi slog rekord i antal leads! Det gör den här mässan till den bästa vi varit med på, säger Malin Garp på Hydac, utställare med bred erfarenhet.

När årets Trä & Teknik avslutadesstod det klart att mässan befäste i år sin ställning som träindustrins helt dominerande mötesplats. Antalet besökare ökade med 17 procent. Och utställarna vittnar om rekordförsäljning:
- Vi sålde fem maskiner för sju miljoner kr, direkt på mässgolvet. Det har aldrig hänt förut, säger Per-Axel Noryd, Norden-chef på Biesse.

Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? 

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Den 1-3 december 2016 samlas ungdomar från hela Europa i Göteborg för att tävla om EM-titeln i yrkesskicklighet i hela 35 olika yrken. Vi ger besökarna unika möjligheter att inspireras av de bästa, prova på alla yrken och upptäcka sina egna talanger. Evenemanget vill visa yrkesutbildningens möjligheter till arbete, eget företagande, fortsatta studier och individuell utveckling. Självklart är det fri entré.

Året börjar med dans, musik, konster och tricks – av och med hund!
Freestyle kallas sporten, som på kort tid blivit oerhört populär. För första gången avgörs SM på MyDOG.
– En verklig publikdragare som t ex kan jämföras med isdans. Med skillnaden att ena partnern är en hund, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig för MyDOG.

Det händer mycket inom fordonsbranschen. Detta kommer att avspeglas på Automässan som är Nordens största mötesplats för fordons- och verkstadsbranschens service- och eftermarknad. Elbilar och självkörande fordon är ett par av de innovationer som ritar om kartan för branschen.

Ett jättelikt sportfiskeakvarium är den största nyheten på Båtmässan. I dubbel bemärkelse.
– Det är Europas största mobila akvarium. I år gör vi ett samlat sportfiskeområde på några hundra kvadratmeter, säger Jacob Ryder, huvudansvarig för sportfiskedelen.

För första gången arrangeras Sveriges Cykelriksdag i Göteborg. Det sker i anslutning till nya Cykelmässan, 3-5 mars på Svenska Mässan.
– När vi nu samlar hela Cykelsverige i Göteborg vill vi passa på att ta ett bredare grepp och bjuda in till debatt om cykling, säger Bo Magnusson på Cykelmässan.

I januari är det återigen dags för MyDOG, mässan för alla hundintresserade och de fyrfota vännerna. På plats finns för andra året i rad Svenska Nose Work Klubben. Det kommer anordnas både tävling och träning inom denna, i Sverige, relativt nya sport.

Elfack tar ett kliv in i framtiden - och skapar en plats för nya lösningar. “eSmart” kallas initiativet, som blir ett helt nytt fokusområde 2017.
- Här ska olika branscher kunna träffas och diskutera nyckelfrågan: hur hittar vi nya affärer? säger Ola Lundqvist, affärsansvarig på Elfack.