Svenska Mässan

Som ett nordiskt nav flyttar Svenska Mässan i Göteborg fram positionerna i mässbranschen. Framtiden ser ljus ut och med en tydlig tillväxtplan har på kort tid fyra nya mässor lanserats. Dessutom fortsätter den starka ökningen av mässbesökare på det nya året. 

Det bubblar på den nordiska fastighetsmarknaden. Inte på många år har branschen upplevt ett sådant tryck. Det har fått Fastighetsägarna och deras medlemmar att ta initiativet till en stor nordisk mässa - Nordic Property Expo - som ska locka utvecklare, investerare, fastighetsägare och ansvariga för fastighetsdrift till Svenska Mässan i Göteborg.

2016 blev ett verkligt lyckat år för mässverksamheten.
– För oss handlar det om att fånga upp just sådant som berör, som ligger i tiden och kan locka nya grupper till besök, säger Ulrika Liss-Daniels, direktör för mässor och möten på Svenska Mässan.

21-27 augusti 2017 samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göteborg för att göra upp om medaljerna i FEI EM i Ridsport Göteborg 2017. Disciplinerna är hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr. Arenor blir Ullevi, Heden och Slottsskogen.

Nu är avtalet gällande mäss- och utställningsområdet på Heden klart och det är Svenska Mässan som får uppdraget.

Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? 

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Som första mötesplats i Norden med kongress-, hotell- och mötesverksamhet i storleksklassen större, har Svenska Mässan och Gothia Towers blivit certifierade enligt hållbarhetsstandarden ISO 20121.

På fredag den 24 mars öppnas portarna till En Öl & Whiskymässa i Göteborg. Mässan har växt för varje år och 2017 är ytan fyrdubblad jämfört med starten 2013.
– Vi har 160 klara utställare på över 16 000 kvm yta. Det betyder att vi kommer att slå ett nytt besöksrekord med över 22 000 besökare under två dagar, säger Stanley Wong från Svenska Dryckesmässor och mässansvarig.

Möt världens största ikoner på årets Leva & Fungera!
Kungar och drottningar, filmstjärnor och superhjältar, rebeller och helgon … Alla porträtterade på ett helt unikt sätt av Glada Hudik-gänget.
Budskapet − som gäller hela mässan − är tydligt: det handlar om att ta plats, att synas och ses. Inte lämnas utanför.

Är du sugen på att byta karriär? Eller vill du skaffa en utbildning som nästan säkert leder till ett jobb?
Då är du välkommen till YH & Karriärdagarna den 27-28 mars på Svenska Mässan.
– Vi erbjuder ett ypperligt tillfälle för alla som söker en utmaning i livet, säger Maria Wimnell, affärsansvarig.

200 sekunder. Det är all tid årets talare Demo@Vitalis får på sig. Glöm allt rundsnack. Det gäller att gå direkt på kärnan i sin beskrivning av innovationer inom eHälsa. Till glädje för åhörarna:
– Ingen annanstans kan man så snabbt lära sig så mycket om nyheter på området, säger Hans Almvide på Vitalis 25-27 april.

Den 21-22 april är Göteborgs stora vin- och delikatessmässa tillbaka för tredje året i rad. Mässan har blivit en klar favorit hos vinälskare. Här får du som besökare möjlighet att träffa producenter, sommelier, importörer och andra kunniga vinrepresentanter från hela världen.

El är en direkt förutsättning för ett modernt liv – men el är samtidigt så mycket mer än bara sladdar och eluttag. Det byggs redan i dag smarta städer och automatiserade hem och i morgon kommer det vara standard. För att möta den nya verkligheten samlas branschens aktörer på Elfack i vår.

Åtta riksdagspartier medverkar på scenen när valrörelsen smygstartar på Seniormässan i mars.
Via facebook inbjuds mässbesökarna att redan innan mässan vara med och ställa frågor.
– Vi kommer att sortera frågorna och lyfta fram de mest angelägna ämnena i partidebatten, säger projektledare, Leif Sylvén.