Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Den första Autogloben i Stockholm med Svenska Mässan som arrangör blev en succé, både sett till utställare och besökare till den regionala servicemarknadsmässan.

- Vår kraftfulla satsning på en regional och högkvalitativ mötesplats för motorbranschen i Stockholm och Mälardalen har fallit väl ut, berättar Carmen Brüning, affärsansvarig för Autogloben.

Underhåll 2016 har redan passerat förra årets mässa i volym och antal utställare. Alla tunga aktörer finns med.
Över 250 utställare har hittills bokat plats på Underhåll, norra Europas största fackmässa inom drift och underhåll, på Svenska Mässan i Göteborg. Därmed blir nästa års mässa markant större än den förra upplagan, som gick 2014. Både i antal utställare och i såld nettoyta.

 

 

Den 3-4 februari arrangeras den första Autogloben i Stockholm Globe Arenas.

Trots att den första regionala servicemarknadsmässan för Stockholm/Mälardalen ännu inte genomförts, kan arrangören Svenska Mässan redan meddela att Autogloben kommer att arrangeras även 2018!

Peter Scott, som kommer från Elmia där han varit Chief Commercial Director, har rekryterats som affärsområdeschef Industri samt vice vd på Svenska Mässans dotterbolag Svenska Mässan Mässor och Möten AB.

Nordisk e-handel är en bransch i stark tillväxt och det ställer stora krav på en hög utvecklingstakt av sina logistik- och transportflöden.
En av årets nyheter på konferensen är en storsatsning på e-handelslogistik. Innehållet har tagits fram av konferensrådet med Arne Andersson, e-handelsexpert från Postnord och Carl Lumsden, logistikchef på bygghemma.se i spetsen.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan Mässor och Möten AB riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

Det stora antalet flyktingar som desperat flyr över Medelhavet i små, livsfarliga, överfulla båtar har gjort sjöräddning till en internationell angelägenhet.

Årets Sjösäkerhetsdag den 14 februari på Båtmässan handlar om hur Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen räddar liv i Medelhavet och hur internationell sjöräddning fungerar.

När årets Båtmässa i Göteborg inleds bjuder första lördagen på ett späckat program med fokus på segling. Några av Sveriges tyngsta seglarprofiler står på scenen tillsammans med Search Magazine och Blur, på temat race och äventyr. 

Intresset för sportfiske ökar stort i Sverige. Det stora intresset återspeglas på årets båtmässa där fisket tar större plats än någonsin!

Den 6 februari kommer sommaren till Göteborg och Västkusten, i alla fall bjuds det på en försmak  – Båtmässan öppnar!  Redan vid de första stegen innanför dörrarna möts besökaren av sommar, både i ljud och dofter. 

Nu vill D-Congress nå marknadsförarna!
- Tidigare har vi mest talat teknik, aldrig om marknadsföring. Det blir det ändring på i år, säger Jonas Ogvall på D-Congress.

EuroHorse fyller 25, gör tidernas storsatsning och tar nya innovativa grepp bl a med hjälp av Chalmers. Ribban ligger högt:
- Målet är 100 000 besökare, säger Klas Pettersson, affärsansvarig.
Därmed blir EuroHorse en av världens största hästmässor i år.

Danmark väljer att bli partner till Vitalis och lyfter därigenom mässan och konferensen till en nordisk nivå. Danmark kommer att dela med sig av erfarenheter från den danska förändringsresan inom eHälsoområdet och hur de omsatt politiska ambitioner till en digitaliseringsstrategi ifrån den högsta nationella nivå till regioner och kommuner.