Svenska Mässan Mässor och Möten AB

2-4 juni. Arrangeras på Solvalla i Stockholm.
Webbplats: www.maskinmassan.se

Läs mer

22-25 september.
Webbplats: www.bokmassan.se

Läs mer

Den svenska branschföreningen Cykelbranschen lanserar nu, tillsammans med mässarrangören BraMässor, Sveriges samlande cykelmässa – Svenska Cykelmässan. Starten blir 3-5 mars 2017 i Göteborg på Svenska Mässan.

Vitalis 2016 slog alla rekord.
Fler konferensdeltagare, fler utställare och fler medverkande totalt än någonsin tidigare. Och utställarna är lyriska:
- Vi hade ett galet tryck i montern, säger Linnéa Stålhammar på ”App-Akuten”.

I helgen arrangerades för andra gången Göteborg Vin & Deli som i år kom att bli Sveriges näst största vin- och delikatessmässa. Besökssiffran ökade totalt och både utställarna och besökare vittnar om en inspirationsfylld och givande mässa.

Världens största hästfest i Göteborg med mässan EuroHorse och dubbla världscupfinaler på Gothenburg Horse Show är över för den här gången och evenemanget summerar ännu en succé. 89 100 besökare besökte årets hästfest i Göteborg.

Nordisk e-handel är en bransch i stark tillväxt och det ställer stora krav på en hög utvecklingstakt av sina logistik- och transportflöden.
En av årets nyheter på konferensen är en storsatsning på e-handelslogistik. Innehållet har tagits fram av konferensrådet med Arne Andersson, e-handelsexpert från Postnord och Carl Lumsden, logistikchef på bygghemma.se i spetsen.

Årets Underhållsmässa ökade besökssiffran med 20 procent! Utställarna vittnar om en dynamisk, högeffektiv mässa:
- En av de absolut bästa vi varit med på, säger David Duvgren, försäljningsansvarig på Nilfisk.

I magasinet Moments berättar vi om allt som sker på vår mötesplats och delar med oss av guldkorn från vår fantastiska stad – Göteborg.

Under 2015 ökade Svenska Mässan koncernen, där Gothia Towers ingår, det totala antalet besök med 26 procent till nästan 1,8 miljoner besök, vilket är nytt rekord. HUI Research beräknar koncernens besöksnäringseffekter till 2,6 miljarder kronor. Koncernen gör också en toppnotering med 1,2 miljarder kronor i omsättning.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

GöteborgsVarvet Expo den 19-22 maj är mässan för dig som är intresserad av träning, sport och hälsa. På expot kommer det bland annat finnas en rad olika kända profiler som Mustafa "Musse" Mohamed och Hanna Karlsson som delar med sig av sin syn på träning och hälsa. Föreläsningarna sker på öppna scenen och ingår i biljettpriset.

Karen Armstrong utmanar i sin senaste bok uppfattningen att religion är orsaken bakom många av världens svåra konflikter. I höst kommer den ansedda brittiska religionshistorikern till Bokmässan.

I helgen gästades Svenska Mässan av 20 643 besökare med glasen i högsta hugg. Det var de 152 utställarna med öl, whisky och andra destillat som lockade på En Öl & Whiskymässa. Mässan som varit en succé sedan starten 2013 har vuxit för varje år och i år var inget undantag.

Nord Drivsystem har skrivit ett unikt treårsavtal med Svenska Mässan för totalt sex industrimässor: Trä & Teknik 2016, Scanautomatic & ProcessTeknik 2016 och 2018, Elfack 2017, Scanpack och Underhållsmässan 2018.
- Vi gör en massiv satsning på att öka vår synlighet genom ett brett samarbete med Svenska Mässan, säger Erik Askensjö, försäljnings-VD, som inte utesluter en förlängning.

Dammet har lagt sig: äntligen visar alla de stora grävarna upp sig - på ett och samma ställe!
- Uppslutningen är fantastisk, säger Gabriel Börjesson, affärsansvarig för Svenska Maskinmässan.

Eldrivna fordon blir en allt vanligare syn i svenska städer.
- Den ökande elektrifieringen och kollektivtrafikens roll i en hållbar stadsutveckling är huvudfrågor på årets mässa, säger Dan Ågren, projektledare för Persontrafik.

Volvos VD, Martin Lundstedt inviger konferensen på Logistik & Transport
Nu är det klart att Martin Lundstedt, vd Volvo, deltar som Keynote Speaker under invigningen av konferensen i samband med mässan Logistik & Transport den 16-17 november på Svenska Mässan.