Nyheter

 • Utan invandrarna stannar kollektivtrafiken

  I Skåne är över hälften av alla förare i kollektivtrafiken födda i utlandet. Farbod Rezania på Svenskt Näringsliv säger att här har marknadens mekanismer styrt och det är tydligt att matchningen av tillgång och efterfrågan fungerat bra. Han medverkar i ett seminarium på Persontrafik och förklarar hur kollektivtrafiken bidrar till integration på ett synnerligen positivt sätt även för dem som egentligen har en annan utbildning.

  Publicerat 2016-10-05

 • Stockholm – Helsingfors på 30 min med Hyperloop

  I framtiden kan vi komma att färdas i poddar genom rör, och snabbare än i ett flygplan kan det gå. Nu undersöker revisions- och rådgivningsbyrån KPMG om tekniken som Hyperloop One kan göra det möjligt att färdas mellan Stockholm och Helsingfors på mindre än 30 minuter.

  Publicerat 2016-10-04

 • Är autonoma fordon tillräckligt säkra?

  Tekniken är framme och har varit det ett tag. Hittills har de autonoma fordonen inte släppts ut i allmän trafik. Men allt talar för att det sker i maj 2017, då en ny lag väntas tillåta villkorad försöksverksamhet.

  Publicerat 2016-10-04

 • Så skall stadstrafiken i Göteborg utvecklas

  Linbanor över älven och dubbeldäckare i egna körfält.
  Så tänker sig Göteborgs trafikplanerare framtiden.
  - Och så ska spårvagnarna bli längre, avslöjar Jörn Engström, utredningsledare på Västra Götalandsregionen.

  Publicerat 2016-10-04

 • Eldriften är stekhet

  Men är städerna villiga att satsa på den nya infrastruktur som krävs för elektrifiering av busstrafiken? Och har den eldrivna kollektivtrafiken en självklar miljöfördel när antalet el- och hybridbilar blir alltfler?
  Ett inbyggt problem är att kollektivtrafik och infrastruktur ofta hanteras i olika politiska nämnder i såväl kommuner och regioner. Att en bättre samordning behövs verkar de flesta vara överens om, men hur ska det gå till?

  Publicerat 2016-09-05

 • Välkommen på modevisning

  Nu blir det modevisning på Persontrafik!
  På catwalken kommer modeller att visa upp olika kreationer och uniformer från medlemsföretag, som en del i seminariet kring hur kollektivtrafikens varumärken kan stärkas.
  Det seriösa syftet är att belysa diskussionen kring ett trafikföretags identitet och varumärke, som bl a speglas i personalens uniform.

  Publicerat 2016-09-05

 • Massa spännande nyheter

  Persontrafik 2016 är fylld av spännande aktiviteter, strålkastarglans och röda mattor.
  Över 175 utställare presenterar senaste nytt bland fordon, trafikinformation, biljettsystem, hållplatsmiljöer, IT och tillbehör tillsammans med nya koncept för service och underhåll och mycket annat.

  Publicerat 2016-09-05

 • Tycker du om att göra klipp?

  Då är det nu du skall boka ditt seminariepass till Persontrafik 2016!
  Förutom att du får tillgång till Persontrafiks speciella bokatidigt pris kan du dessutom, om du bokar ett 3-dagars pass, vara med på Persontrafiks omtalade branschfest för halva priset.

  Publicerat 2016-09-05

 • Olika städer väljer olika lösningar för infrastruktur när det gäller laddning av elbussar.

  Bäddar det för framtida problem?

  De flesta orter som driver elbuss-projekt runt om i landet har valt depåladdning det vill säga att bussens batterier enbart laddas en gång om dygnet, oftast under nattliga timmar.

  Publicerat 2016-08-19

 • Kan alla resa på samma villkor?

  Allas rätt att på lika villkor få tillgång till transporter, oavsett funktionsförmåga, säkerställs i en FN-konvention som Sverige skrivit under, men uppfyller vi de krav som ställs?

  Publicerat 2016-08-19

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2.