Svenska Mässan

Som ett nordiskt nav flyttar Svenska Mässan i Göteborg fram positionerna i mässbranschen. Framtiden ser ljus ut och med en tydlig tillväxtplan har på kort tid fyra nya mässor lanserats. Dessutom fortsätter den starka ökningen av mässbesökare på det nya året. 

Det bubblar på den nordiska fastighetsmarknaden. Inte på många år har branschen upplevt ett sådant tryck. Det har fått Fastighetsägarna och deras medlemmar att ta initiativet till en stor nordisk mässa - Nordic Property Expo - som ska locka utvecklare, investerare, fastighetsägare och ansvariga för fastighetsdrift till Svenska Mässan i Göteborg.

2016 blev ett verkligt lyckat år för mässverksamheten.
– För oss handlar det om att fånga upp just sådant som berör, som ligger i tiden och kan locka nya grupper till besök, säger Ulrika Liss-Daniels, direktör för mässor och möten på Svenska Mässan.

21-27 augusti 2017 samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göteborg för att göra upp om medaljerna i FEI EM i Ridsport Göteborg 2017. Disciplinerna är hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr. Arenor blir Ullevi, Heden och Slottsskogen.

Nu är avtalet gällande mäss- och utställningsområdet på Heden klart och det är Svenska Mässan som får uppdraget.

Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? 

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Som första mötesplats i Norden med kongress-, hotell- och mötesverksamhet i storleksklassen större, har Svenska Mässan och Gothia Towers blivit certifierade enligt hållbarhetsstandarden ISO 20121.

Den 21-22 april är Göteborgs stora vin- och delikatessmässa tillbaka för tredje året i rad. Mässan har blivit en klar favorit hos vinälskare. Här får du som besökare möjlighet att träffa producenter, sommelier, importörer och andra kunniga vinrepresentanter från hela världen.

Ta klivet rätt in i en framtidens intelligenta sjukhus!
En vision, men ändå inte: tekniken finns redan framme och visas i Intelligent Hospital Pavilion, som får europeisk premiär på årets Vitalis.
Läkare och sköterskor tar hand om patienter med hjälp av supersmarta, integrerade lösningar i en klinisk demomiljö på mässgolvet.

Fem finalister är klara. Ska vinnaren bli Västerås, Linköping, Eskilstuna, Sollentuna  eller kanske Göteborg?
Kampen om den prestigeladdade titeln Sveriges eHälsokommun 2017 går in i sista ronden. Avgörandet sker på Vitalis 25 april.

Runt 1 500 människor tar livet av sig varje år.
- Dessutom går det ungefär tio självmordsförsök på varje självmord. Så problemet är gigantiskt, säger psykiatern Jan Beskow.

Trots att 50-årsjubliéet för Elfack närmar sig märks inga ålderskrämpor:
– Tvärtom! Behovet av att mötas bara ökar – det är så vi kan bidra till att skapa nya affärer för branschen, säger Ola Lundqvist, affärsansvarig Elfack.
Elfack är dessutom mässan som ger större turistinkomster till Göteborg än två utsålda rockkonserter på Ullevi och skapar därigenom även nya affärer för Göteborg.

Med temat fysisk aktivitet arrangeras för första gången Nordic Health Convention, en konferens om ökad jämlik hälsa. Men satsningen är mer än en konferens.
– Den 17 maj börjar vi samtalet som sedan fortsätter på Kvalitetsmässan, Träffpunkt Idrott och Vitalis, säger Magdalena Rönström, affärschef på Svenska Mässan.

Den berömda rampen, tips och trix för din träning och ett späckat scenprogram är några av höjdpunkterna när Göteborgsvarvet Expo flyttar in på Svenska mässan för andra året, 18-20 maj. Senast kom 52 500 besökare. Nu laddar Svenska Mässan för nytt rekord.