Svenska Mässan

Samarbetet mellan Svenska Mässan och Dagens industri inleds under hösten 2016 och omfattar innehållsutveckling och mediesamarbete för bl a Logistik & Transport-mässan och Elfackmässan 2017. Den gemensamma ambitionen är att samarbetet både skall fördjupas och förlängas.

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

Volvos VD, Martin Lundstedt inviger konferensen på Logistik & Transport
Nu är det klart att Martin Lundstedt, vd Volvo, deltar som Keynote Speaker under invigningen av konferensen i samband med mässan Logistik & Transport den 16-17 november på Svenska Mässan.

Karen Armstrong utmanar i sin senaste bok uppfattningen att religion är orsaken bakom många av världens svåra konflikter. I höst kommer den ansedda brittiska religionshistorikern till Bokmässan.

Martina Haag, Elena Ferrante och David Lagercrantz är några av författarna som har chans att vinna det nyinstiftade bokpriset Årets Bok. Utmärkelsen delas ut på Bokmässan den 23 september.

Den industriella digitaliseringen står mer än någonsin i fokus på årets Scanautomatic och ProcessTeknik. Satsningen har gett eko långt utanför Sveriges gränser, bl a kommer en besökardelegation från Frankrike.
- Gensvaret är enormt, bekräftar Pia Nyzell, affärsansvarig.

Avgiftsfri kollektivtrafik - är det möjligt?
Ja, det är faktiskt redan en verklighet på vissa orter!
Under konferensen på Persontrafik blir prissättningen av kollektivtrafik ett av flera heta ämnen. Självstyrande fordon och miljövänliga drivmedel är två andra.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Som första mötesplats i Norden med kongress-, hotell- och mötesverksamhet i storleksklassen större, har Svenska Mässan och Gothia Towers blivit certifierade enligt hållbarhetsstandarden ISO 20121.

Bostadsminister Peter Eriksson, MP, efterlyser en tydlig målinriktning för svensk träindustri. Och han vill se fler byggprojekt i trä:
- Ur klimatsynpunkt har trä som material väldiga fördelar, säger han.

Trenden är tydlig, mässmediet och det personliga mötet har aldrig varit hetare än nu. 
Under våren har Svenska Mässan arrangerat inte mindre än 15 mässor och möten i egen regi varav tre helt nya mässkoncept. Och det har noterats en kraftig besökarökning på totalt närmare 10 %.

För 250 år sedan instiftades den svenska tryckfrihetsförordningen, ett jubileum som Bokmässan firar genom att i år sätta fokus på yttrandefriheten. Årets seminarieprogram – med 821 medverkande från 38 länder – rymmer ett stort antal programpunkter som behandlar tillståndet för det fria ordet i Sverige och i världen.

För första gången speglas hela produktionskedjan:
Från skogsodling till sågverk, träbyggnation, snickeri och alla typer av tillverkning där trä ingår.
- Det här är precis vad branschen behöver, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef för träindustriföretaget Setra.

En av huvudtalarna på Persontrafikmässan i höst är infrastrukturministern Anna Johansson.
Stort intresse riktas förstås till infrastrukturpropositionen som kan komma att presenteras i nära anslutning till mässan och som berör många av branschens allra hetaste frågor.

I år lyfts nivån på Scanautomatic & ProcessTeknik med flera tunga talarprofiler på plats. Bl a kan vi  presentera Leif Östling, ordförande Svenskt Näringsliv, entreprenören i den digitala medieindustrin Mikael Ahlström, vd Hyper Island och Britny samt Johan Söderström, vd ABB, för att nämna några.

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.