Svenska Mässan

4-7 januari
Webbplats: mydog.se

Läs mer

31 januari - 1 februari
Webbplats: https://autogloben.se/

3-11 februari
Webbplats: batmassan.se

Läs mer

Mässor & kongresser bidrar med stora ekonomiska värden till besöksnäringen. Den 7 juni firas ”Global Exhibitions Day” över hela världen. Dagen är ett initiativ från den internationella mässorganisationen UFI som vill visa på mässornas betydelse.
För att sätta fokus på mässors och kongressers betydelse för Sverige har Fairlink gjort en skattning som pekar på att mässor och kongresser årligen bidrar med cirka 9 miljarder kronor till den svenska besöksnäringen.

Som ett nordiskt nav flyttar Svenska Mässan i Göteborg fram positionerna i mässbranschen. Framtiden ser ljus ut och med en tydlig tillväxtplan har på kort tid fyra nya mässor lanserats. Dessutom fortsätter den starka ökningen av mässbesökare på det nya året. 

Det bubblar på den nordiska fastighetsmarknaden. Inte på många år har branschen upplevt ett sådant tryck. Det har fått Fastighetsägarna och deras medlemmar att ta initiativet till en stor nordisk mässa - Nordic Property Expo - som ska locka utvecklare, investerare, fastighetsägare och ansvariga för fastighetsdrift till Svenska Mässan i Göteborg.

Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? 

21-27 augusti 2017 samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göteborg för att göra upp om medaljerna i FEI EM i Ridsport Göteborg 2017. Disciplinerna är hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr. Arenor blir Ullevi, Heden och Slottsskogen.

Nu är avtalet gällande mäss- och utställningsområdet på Heden klart och det är Svenska Mässan som får uppdraget.

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Som första mötesplats i Norden med kongress-, hotell- och mötesverksamhet i storleksklassen större, har Svenska Mässan och Gothia Towers blivit certifierade enligt hållbarhetsstandarden ISO 20121.

I november lyfter mässan Nordic Architecture Fair fram exempel på nordisk arkitektur i världsklass genom tävlingen Nordic Architecture Fair Award.
Vinnaren utses av en namnkunnig jury av internationellt verksamma arkitekter efter en öppen jurydiskussion inför mässans besökare.
– Jag tror att det kan bli väldigt underhållande och stundom ganska dramatiskt, säger tävlingens initiativtagare och Nordic Architecture Fairs Creative Director, journalisten och arkitekturkritikern Mark Isitt.

Om drygt två år kommer 120 så kallade T-Poddar, förarlösa elektriska lastfordon, att köra fram och tillbaka mellan Göteborg och Helsingborg.
– Vi har just tecknat ett avtal med en storkund inom dagligvaruhandeln, säger Robert Falck, VD på Einride som driftar systemet.
På Logistik & Transport berättar han mer om klivet in i framtiden.

När En Öl & Whiskymässa 2018 släppte biljetterna i oktober var intresset rekordstort.
Redan första dagen såldes 3 705 biljetter.
– Det är all-time-high igen, säger mässansvarige Stanley Wong.

– Vi lever i en tid där framtiden är mer osäker och oförutsägbar. Händelser i omvärlden kan snabbt förändra villkoren för den verksamhet du driver.
Det säger Per Schlingmann som tillsammans med experter analyserar både nuet och framtiden på Kvalitetsmässan.

I en paviljong på Nordic Architecture Fair lanseras ett helt nytt sätt att tänka kring hållbar stadsutveckling.
– Vi måste överge stuprören och se utmaningen horisontellt, säger Sebastian Navab på nya organisationen Gröna städer.

Den 1 juni släpptes datumet för Svenska Maskinmässan 2018 och försäljningen av monteryta påbörjades och intresset är om möjligt större än förra gången.
 – Vi kan redan nu konstatera att vi fått med än fler av MaskinLeverantörernas medlemmar, vilket känns som en jättebra start, säger Gabriel Börjesson, affärsansvarig på Svenska Mässan.

Nyligen blev han utsedd till Årets Mässhjälte, efter att ha styrt Båtmässan med fast hand i 20 år.
– Jag räknade ut att vi under de här åren medverkat till sex miljoner personliga möten. Det är nog det jag är mest stolt över, säger Bengt Wallin.