Svenska Mässan

Samarbetet mellan Svenska Mässan och Dagens industri inleds under hösten 2016 och omfattar innehållsutveckling och mediesamarbete för bl a Logistik & Transport-mässan och Elfackmässan 2017. Den gemensamma ambitionen är att samarbetet både skall fördjupas och förlängas.

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

Volvos VD, Martin Lundstedt inviger konferensen på Logistik & Transport
Nu är det klart att Martin Lundstedt, vd Volvo, deltar som Keynote Speaker under invigningen av konferensen i samband med mässan Logistik & Transport den 16-17 november på Svenska Mässan.

Karen Armstrong utmanar i sin senaste bok uppfattningen att religion är orsaken bakom många av världens svåra konflikter. I höst kommer den ansedda brittiska religionshistorikern till Bokmässan.

Martina Haag, Elena Ferrante och David Lagercrantz är några av författarna som har chans att vinna det nyinstiftade bokpriset Årets Bok. Utmärkelsen delas ut på Bokmässan den 23 september.

Den industriella digitaliseringen står mer än någonsin i fokus på årets Scanautomatic och ProcessTeknik. Satsningen har gett eko långt utanför Sveriges gränser, bl a kommer en besökardelegation från Frankrike.
- Gensvaret är enormt, bekräftar Pia Nyzell, affärsansvarig.

Avgiftsfri kollektivtrafik - är det möjligt?
Ja, det är faktiskt redan en verklighet på vissa orter!
Under konferensen på Persontrafik blir prissättningen av kollektivtrafik ett av flera heta ämnen. Självstyrande fordon och miljövänliga drivmedel är två andra.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Som första mötesplats i Norden med kongress-, hotell- och mötesverksamhet i storleksklassen större, har Svenska Mässan och Gothia Towers blivit certifierade enligt hållbarhetsstandarden ISO 20121.

Årets upplaga av Trä & Teknik blir en ny upplevelse, en mötesplats med större bredd och djup. För första gången speglas hela produktionskedjan. Från skogsodling till sågverk, träbyggnation, snickeri och alla typer av tillverkning där trä ingår.

Ny teknik inom displaylösningar får en egen mötesplats på Svenska Mässan i september. På NEC Showcase kan besökarna uppleva moderna lösningar i fem helt olika uppbyggda miljöer.
– Vi vill visa upp hur den senaste tekniken inom visuell kommunikation kan användas i praktiken, säger Joakim Abrahamsson, på NEC Display Solutions, som arrangerar NEC Showcase

Mångspråkstorget är ett samarbete mellan Bokmässan och Internationella biblioteket och kommer att omfatta litteratur på ett 40-tal av världens språk.

Petter är ett levande exempel på hur okonventionella vägar kan leda till att en person börjar uppskatta ord och språk. Trots att han knappt kunde skriva sitt namn när han gick i skolan, har Petter idag skrivandet som yrke.

Tekniken är framme och har varit det ett tag. Hittills har de självkörande fordonen inte släppts ut i allmän trafik. Men allt talar för att det sker i maj 2017, då en ny lag väntas tillåta villkorad försöksverksamhet.
Men är de förarlösa fordonen verkligen säkra? Och får de någon betydelse för det kollektiva resandet?

Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? Planerar vi för mycket eller för lite? Hur skapar vi trivsel? Varför blir vissa orter framgångsrika medan andra reduceras till spökstäder? Och vad spelar arkitekturen för roll, de enskilda husen och utrymmena däremellan, gatorna, parkerna och torgen?

Bostadsminister Peter Eriksson, MP, efterlyser en tydlig målinriktning för svensk träindustri. Och han vill se fler byggprojekt i trä:
- Ur klimatsynpunkt har trä som material väldiga fördelar, säger han.