Om evenemanget

I juni 2015 har Göteborg fått äran att välkomna deltagarna i Volvo Ocean Race i mål. Det blir något så unikt som en målgång mitt i stan med fri entré till festen så att alla kan vara med att heja och fira! Tävlingen avgörs med en kappsegling i Göteborgs hamninlopp och här kan alla följa slutspurten från första parkett. Festen fortsätter i Race Village i Frihamnen, hjärtat av Göteborgs hamn, som nu utvecklas för framtiden. Här kommer de sju båtarna att ligga när tävlingen är avgjord. Hit tar du dig enkelt till fots, med cykel eller kollektivt med buss eller båt.

Race Village är öppet alla dagar 21-28 juni. Här finns något för alla: storbildsskärmar med direktsändning av Pro-Am Race och In-Port Race, scenunderhållning, utställningar, restauranger, barer, en stor marknadsplats och prova-på aktiviteter.

Här hittar du programmet till Race Village, som kommer att uppdateras kontinuerligt i takt med att vi närmar oss målgången.

Schema

21 juni      Race Village öppnar – välkomstarrangemang.
21-22 juni Målgång Volvo Ocean Race, mållinje inne i Frihamnen.
23-25 juni Volvo Ocean Race Academy – tävling för ungdomar.
24-26 juni Pro-Am Race utanför Race Village, Frihamnen.
27 juni      In-Port Race. Start utanför Långedrag, målgång i Race Village, Frihamnen. Prisutdelning och scen-arrangemang.
28 juni      Öppet hus med visning av Volvo Ocean 65-båtarna.

Läs gärna mer om målgången i Göteborg här

Mer information om Volvo Ocean Race finner du här