Rekordfart för nyheter inom eHälsa

2017-04-01

200 sekunder. Det är all tid årets talare Demo@Vitalis får på sig. Glöm allt rundsnack. Det gäller att gå direkt på kärnan i sin beskrivning av innovationer inom eHälsa. Till glädje för åhörarna:
– Ingen annanstans kan man så snabbt lära sig så mycket om nyheter på området, säger Hans Almvide på Vitalis 25-27 april.

Demo@Vitalis - snabba presentationer om innovationer inom eHälsa.
Den 25 april, i en konferenssal på Vitalis, får representanter för 15 företag chansen att tala under en och en halv timme. Men var och en av dem förfogar bara över 200 sekunder.
- Vi har haft ett problem: det pratas väldigt mycket om innovationer och nya idéer inom Connected Health och eHälsa. Men det har saknats ett koncept att visa dem för vården, säger Hans Almvide, konferensansvarig på Vitalis.
- Eftersom vi har en stor del av beslutsfattarna inom vård och omsorg, alltså de som gör upphandlingarna, på plats gäller det att snabbt presentera det senaste för dem. I publiken finns också riskkapitalister, villiga att investera.

Demo@Vitalis introducerades i fjol - och gjorde omedelbar succé.
Ett av företagen, Coala Life, visade t ex för första gången offentligt sin produkt Coalan, ett slags digitalt stetoskop för hjärtövervakning, kopplat till en smartphone. Det ledde till att investerare strömmade till. Idag säljs den över hela Europa.

I år har konceptet slipats ytterligare:
- Tidsgränsen är satt för att man inte ska hålla på och snacka om vad eHälsa är. Det finns inte tid för PowerPoints och sånt, konstaterar Hans.
- Man ska istället direkt förklara vad innovationen går ut på, vad den gör för skillnad. Det ska vara energirikt och krispigt.

Talarna kan vara utställare på mässan. Eller inte.
- En del företag är nystartade och så små att de inte ens har möjlighet att ha en monter. Andra kan vara stora multinationella bolag. Vi utesluter ingen.
- Det enda vi går efter är att produkterna ska vara tillräckligt intressanta och nya på marknaden eller nära att sättas på marknaden.

Vitalis arrangeras 25-27 april på Svenska Mässan.
Köp ditt entrékort här >>>
Läs mer om arrangemanget: www.vitalis.nu

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.