Prinsessan Madeleine inviger EM i Ridsport

2017-06-01

Eldsprakande show, marscherande musikkårer, all världens hästar och prinsessan Madeleine!
Invigningen av Longines FEI EM i Ridsport lär verkligen bli något i hästväg. Och entrén är gratis – för den som bokar biljett i tid.

Longines FEI EM i Ridsport är ett av världens största idrottsevenemang i år – och allt äger rum i hjärtat av Göteborg.

Prinsessan Madeleine inviger EM i Ridsport i augusti. Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.
Hoppning och dressyr avgörs på Ullevi Arena. Fyrspannskörning och paradressyr äger rum på Heden, med fri entré för alla. Detsamma gäller maratonloppet med fyrspann, som körs i Slottsskogen lördagen 26 augusti.
EM-veckan invigs av prinsessan Madeleine på Ullevi Arena 21 augusti. Även invigningsceremonin är gratis, men du måste boka biljett i förväg (se fotnot).
– Det blir en kavalkad av det som Sverige är mest känt för: kulturhistoria, fantastiska sagofigurer och svensk musik, berättar Helena Lindqvist, marknadsföringsansvarig för Longines FEI EM i Ridsport.
Och så, förstås, en parad av hästar med flaggor från hela Europa. Owe Sandström och Lalla Nilsson, som regisserat tillställningen, utlovar en ”eldfängd upplevelse” med en rad överraskningar.

Svenska Mässan är i högsta grad delaktig i EM-veckan.
– Dels stallas de tävlande hästarna upp i vårt specialinredda garage. Dels kommer vi att presentera en fantastisk hästsportmässa på Heden, berättar Klas Pettersson, affärsansvarig för EuroHorse.
”Shopping Village by EuroHorse” heter mästerskapets officiella utomhusmässa, en formation av större och mindre tält.
– Ytan blir ungefär hälften av en vanlig EuroHorse. Där visar vi det bästa av det bästa: allt för häst och ryttare, inklusive trailers. För besökarna blir det ett unikt tillfälle att göra riktigt bra affärer, utlovar Klas.
Självklart blir det också, precis som på vanliga EuroHorse, en stor paddock med uppvisningar från alla grenar inom svensk ridsport.

FOTNOT: beställ biljett till invigningen på http://bit.ly/2q79ijd (max sex biljetter per kund). Rullstolsplatser bokas  via Ticketmaster på telefon 0771-70 70 70. För gruppbokning kontakta eventinfo@gotevent.se

För mer information se http://gothenburg2017.com/sv/

Fakta/Longines FEI EM i Ridsport
• 21–27 augusti
• 4 discipliner
• 300 ryttare och kuskar från 30 nationer
• 590 hästar
• 1 400 volontärer
• 27 000 åskådarplatser dagligen på Ullevi
• 120 utställare på Heden

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.