Per Schlingmann spanar om framtiden

2017-09-15

– Vi lever i en tid där framtiden är mer osäker och oförutsägbar. Händelser i omvärlden kan snabbt förändra villkoren för den verksamhet du driver.
Det säger Per Schlingmann som tillsammans med experter analyserar både nuet och framtiden på Kvalitetsmässan.

Per Schlingmann analyserar framtiden på mässan. Foto: Roy Rossovich.
Per Schlingmann, kommunikationsexpert och författare, är känd som mannen bakom valframgången för ”de nya moderaterna” 2006. 

Han har medverkat tidigare på Kvalitetsmässan – men nu för första gången i den sammansatta rollen som medverkande och samtalsledare.
– Jag håller ihop ett framtidsspår, förklarar han.
– Det finns ett stort intresse av att erbjuda de här perspektiven. Till exempel hur omvärldsförändringar påverkar ledarskap och kommunikation.
Det kan också ha betydelse för att säkerställa skatteintäkter, menar han.
– När man talar med controllers och ekonomichefer i kommuner står det klart att det blivit allt svårare att förutse skatteintäkterna på några års sikt.
– En annan aspekt är hur man, i en kommun, ska kunna kommunicera med yngre generationer som inte alls följder traditionella medier.
Spåret arrangeras 15 november och innehåller totalt fyra programpunkter. Den första kallas ”Framtidens Sverige”, där Per samtalar med Lisa Lindström, designbyrån Doberman.
– Vi tar upp hur verksamheten påverkas av teknologiska förändringar, demografi, befolkningsomflyttningar, m m. Lisa har hjälp företag, myndigheter och kommuner med att tänka och jobba mer experimentellt.
I punkten ”Framtidens ledarskap” medverkar Jenny Hermansson, VD på Spotity, Sveriges mest framgångsrika digitala företag.
– Det handlar om att locka människor till jobbet, att få dem involverade och engagerade. Spotify har ju också väldigt många 90-talister anställda, vilket jag tror intresserar många, säger Per.
Clara Henry, YouTube-profil, är samtalspartner i punkten ”Framtidens kommunikation”.
– Alla kommuner, landsting och myndigheter jobbar idag aktivt med sociala medier. Jag kommer bl a att tala med Clara om vilka krav det ställer på berättandet, tilltalet, personifieringen, hur man uttrycker sig.
Spåret avslutas med ”Framtidens talanger”, tillsammans med Sofia Kacim, Generation WHY, och Anna Dyhre, expert på employer branding.
– Eftersom offentliga sektorn står inför ett stort generationsskifte gäller det, som arbetsgivare, att göra sig attraktiv för unga talanger. Just nu är det en otrolig kamp om dem, säger Per.
– Vi ska bl a tala om hur viktigt det är att få in människor som växer upp med en ny teknologi och som har ett annat förhållningssätt till den.

Köp biljett till Kvalitetsmässan >

Boka konferenspass >

Kvalitetsmässan arrangeras den 14–16 november 2017
För mer information:  www.kvalitetsmassan.se

 

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.