Ladda för nytt jobb på YH & Karriärdagarna

2017-03-16

Är du sugen på att byta karriär? Eller vill du skaffa en utbildning som nästan säkert leder till ett jobb?
Då är du välkommen till YH & Karriärdagarna den 27-28 mars på Svenska Mässan.
– Vi erbjuder ett ypperligt tillfälle för alla som söker en utmaning i livet, säger Maria Wimnell, affärsansvarig.

YH&Karriärdagarna för dig som söker en utmaning.
Yrkeshögskoleutbildningar är väldigt speciella: de uppstår när det finns ett behov på arbetsmarknaden och utformas i nära samarbete med företag och näringsliv. De flesta YH-utbildningar är på mellan ett och tre år, de är kostnadsfria och de som studerar har rätt till studiestöd från CSN. Utbildningarna består av en kombination av teori och praktik, en tredjedel är förlagd till arbetsplatser och kallas för Lärande i arbete.

YH & Karriärdagarna visar det stora utbudet av YH-utbildningar, och arrangeras i år för andra gången på Svenska Mässan, i samarbete med tidningen Metro. Maria Wimnell är affärsansvarig:
– Vi vill visa det breda spektrat – här kan man hitta utbildningar som leder till en rad olika yrken, alltifrån trädgårdsmästare till redovisningsekonom eller yrkesmilitär, säger hon.
– Tanken med YH-utbildningarna är just att de ska leda fram till ett jobb. Och så är det också: nio av tio får jobb efter avslutad utbildning.

Ett 30-tal utställare medverkar på mötesplatsen, även yrkesvägledare finns på plats. Vem som helst, ung som gammal, är välkommen – entrén är kostnadsfri. I fjol samlade mötesplatsen drygt 1 500 besökare.
– I år hoppas vi på ännu fler, säger Maria.
– För alla som vill lära sig något nytt, som funderar på att byta karriär eller skaffa sig en yrkesutbildning är det här är ett enastående tillfälle!

YH & Karriärdagarna arrangeras 27–28 mars på Svenska Mässan
Utställare: yrkeshögskolor och arbetsgivare
Öppettider: 12.00–18.00
Ingång: Kongresshallsentrén, fri entré!

 

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.