Klart att Svenska Maskinmässan arrangeras 2018

2016-06-17

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.


MaskinLeverantörernas satsning på en egen mässa visade sig bli den framgång man hoppats på - det kom 11 740 besökare. Målet satt till 8 500 besökare slogs med råge. Mässan blev också snabbt slutsåld på monteryta och hade cirka 100 utställare på 45 000 kvm.

– När vi planerade vår första branschmässa i Sverige så var vårt fokus att ge besökarna bästa möjliga upplevelse och jag anser att vi klarat  våra mål och till och med överträffat dem, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.
– 86 % av besökarna var så nöjda med mässan att de inte vill ändra någonting och mot denna bakgrund kommer vi självklart att behålla fokus på att ge mässbesökarna bästa möjliga upplevelse, säger Björn Bäckström.
– Jag är mycket, mycket nöjd med resultatet av Svenska Maskinmässan 2016. Om man skall framhålla någon speciell för detta resultat så vill jag tacka vår arrangör Svenska Mässan och våra utställande medlemmar som tillsammans skapat detta lyckade arrangemang, avslutar Björn.

 Från Svenska Mässan är man också mycket nöjd.
– Vi har aldrig tidigare mött ett så stort intresse, både från utställare och besökare. Allt har gått över förväntan, säger Gabriel Börjesson, mässansvarig för Svenska Maskinmässan.
– Resultatet från våra utställar- och besökarundersökningar visar på mycket höga betyg: 4,4 på en 5-gradig skala. Det är mycket bra, menar Gabriel.

Och så här tyckte några av besökarna och utställarna:

Fredrik Thygesson, Thygesson Entreprenad AB:
”Tveklöst den bästa entreprenadmässan man varit på inom Sverige! Helt klart värt att ta sig till från Malmö!”

Magnus Persson, ägare, VSM Entreprenad AB,  ordförande Maskinentreprenörerna
”En fantastiskt fin mässa, koncentrerat område, bra organiserat, en riktig branschmässa, bra kvalitet på allt. Ser fram emot och hoppas denna mässa arrangeras om två år igen.”

Fredrik Holmquist, vd Maskinia - generalagent för Doosan och Case
”Succé för Svenska Maskinmässan 2016. Fantastiskt område med fina lokaliteter och kommunikationer. Rätt kunder… mässbesökare från vår bransch. Perfekta möjligheter till att visa upp våra fina produkter och göra affärer.”

Niklas Wiklund, vd Wiklund Trading AB
”Flera av våra kunder tyckte att det var bra att betydande nymaskinsleverantörer fanns på plats. Som utställare är vi supernöjda med montern, samtlig personal ifrån arrangören, alla hade en positiv och hjälpsam attityd. För vår del tycker vi att det är den bästa mässan i Sverige på flera år, kanske någonsin?”

 

Fakta Svenska Maskinmässan
Arrangerades den 2-4 juni 2016 på Solvalla, Stockholm.
Utställare: Sveriges ledande leverantörer av mobila maskiner och redskap. Alla är medlemmar i MaskinLeverantörerna.
Antal besökare: 11 740.
Antal utställare : ca 100 på en yta av 45 000 kvm.
Arrangör: MaskinLeverantörerna i samarbete med Svenska Mässan.

För mer information se www.maskinmassan.se

 

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.