Folkfest när EM i ridsport arrangeras i Göteborg

2017-06-20

Flera svenska medaljhopp och en omtalat fantastisk ridsportpublik i Göteborg bäddar för att EM, eller Longines FEI EM i Ridsport som det officiella namnet lyder, blir en folkfest av stora mått. Och det är hög tid att säkra biljetterna till Ullevi.

Folkfest när EM i ridsport arrangeras i Göteborg
Den 21-27 augusti samlas 300 av Europas bästa ryttare och kuskar och 590 hästar i Göteborg för att bjuda på spänning på högsta nivå.– Med tävlingsplatser och upplevelser mitt i stan bjuder Göteborg upp till en fantastisk häst- och folkfest för alla, både redan hästbitna och alla nyfikna säger Lotta Nibell, VD på Got Event AB
 
Det faktum att Sverige har flera starka medaljhopp bidrar givetvis till att göra mästerskapet extra spännande för hemmapubliken. I hoppningen nämns till exempel Peder Fredricson (OS-silver 2016 och Jerringpris-vinnare), Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw och Rolf-Göran Bengtsson som kandidater att slåss om topplaceringarna.

I dressyrtävlingarna är Patrik Kittel, Mads Hendeliowitz, Tinne Vilhelmson Silfvén, Rose Mathisen och Therese Nilshagen starka kort. 

Hoppning och dressyrgrenarna utspelar sig på Ullevi medan man kan se fyrspannstävlingar på Heden och Slottsskogen med fri entré. Även paradressyren äger rum på Heden. Där blir det också fullt med aktiviteter hela veckan: Shopping Village med 120 utställare (en Eurohorse-mässa i sommarversion), en uppvisningspaddock och flera prova-på-aktiviteter.

Göteborg stad rankas som världsetta enligt hållbarhetsindexet Global Destination Sustainability Index, vilket ställer stora krav på att evenemangen ska vara hållbara, såväl miljömässigt som socialt. Det senare innebär att alla ska känna sig välkomna, oavsett förutsättningar, förkunskaper och eventuella funktionsvariationer.
– Ambitionen är att miljödiplomera Longines FEI EM i Ridsport vilket är en diger uppgift med tanke på evenemangets omfattning och komplexitet.  Projektgruppen har gjort ett fantastiskt arbete och utan att säga för mycket så tror jag att vi ligger bra till. Certifieringen innebär också att vi kan hjälpa till att sätta fokus på hållbarhet i stort, vilket förhoppningsvis också kan öka intresset och förståelsen för frågan ännu mer hos evenemangets besökare, säger Lotta Nibell.

Läs mer: www.gothenburg2017.com

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.