En utmärkt arena för fördjupat samtal

2017-06-20

– Ska vi lyckas ta itu med samhällsproblemen krävs att vi hittar lösningar över professionsgränserna, på alla nivåer. Där fyller Kvalitetsmässan en viktig funktion.
Det säger Ebba Busch Thor (KD), en av många toppolitiker som medverkar på årets Kvalitetsmässa.

Ebba Busch Thor (KD) är en av många toppolitiker som besöker Kvalitetsmässan i höst.
”Det nya Sverige” är temat på Kvalitetsmässan i höst, med fokus på bl a hållbara och digitala lösningar i offentliga verksamheter.
Som vanligt blir det en lång rad spännande talare. Bl a John Manzoni, som leder Storbritanniens Cabinet office, Spotifys VD Jenny Hermansson, mediaprofilen Clara Henry och f d skidstjärnan Anja Pärson.
En lång rad toppolitiker medverkar: finansminister Magdalena Andersson, som inviger mässan, näringsminister Mikael Damberg, bostadsminister Peter Eriksson, civilminister Ardalan Shekarabi och partiledarna Anna Kinberg Batra (M), Annie Lööf (C), Jonas Sjöstedt (V), och Ebba Busch Thor (KD).
Ebba Busch Thor menar att Kvalitetsmässan fyller en viktig funktion, just genom att diskutera och hitta lösningar över professionsgränser:
– Det gäller samhällsproblem som växande vårdköer, grupper som inte kommer in på arbetsmarknaden, otillräckliga resultat i skolan, ensamhet och utsatthet bland våra äldre.
– Kvalitetsmässan kombinerar allvar och lättsammare inslag. En utmärkt arena för fördjupat samtal och diskussion om hur vi möter de stora utmaningar vi står inför.
Själv tänker hon i år tala om hur vi skapar ett äldrevänligt samhälle.
– Äldre ska ha tillgång till bra boende, god vård och omsorg, menar hon.
– Vi måste slopa pensionärsskatten, och ha lika beskattning på arbete och pension. Vi måste också ta tillvara på den kompetens och erfarenhet som äldre har och inte höja skatten för de äldre som vill jobba kvar lite till.

Kvalitetsmässan
14–16 november 2017
Startår: 1989
Utställare: ca 150
Konferensdeltagare: ca 4 500
Mer info: www.kvalitetsmassan.se

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.