Nyheter

 • Framtidens utmaningar på nya Learning Labs

  I anslutning till Kunskap & Framtid pilotkörs Learning Labs, ett helt nytt mötesforum fyllt av utmaningar istället för föreläsningar och miljöer istället för montrar.
  – Här vill vi att man ska bli inspirerad, känna lust, upptäcka och utforska framtidens många utmaningar, säger Ulrica Ramstedt, affärsutvecklingschef på Svenska Mässan.

  Publicerat 2017-09-15

 • Internationell jury delar ut nordiskt arkitekturpris

  I november lyfter mässan Nordic Architecture Fair fram exempel på nordisk arkitektur i världsklass genom tävlingen Nordic Architecture Fair Award.
  Vinnaren utses av en namnkunnig jury av internationellt verksamma arkitekter efter en öppen jurydiskussion inför mässans besökare.
  – Jag tror att det kan bli väldigt underhållande och stundom ganska dramatiskt, säger tävlingens initiativtagare och Nordic Architecture Fairs Creative Director, journalisten och arkitekturkritikern Mark Isitt.

  Publicerat 2017-09-15

 • 120 förarlösa lastfordon i skytteltrafik på E6

  Om drygt två år kommer 120 så kallade T-Poddar, förarlösa elektriska lastfordon, att köra fram och tillbaka mellan Göteborg och Helsingborg.
  – Vi har just tecknat ett avtal med en storkund inom dagligvaruhandeln, säger Robert Falck, VD på Einride som driftar systemet.
  På Logistik & Transport berättar han mer om klivet in i framtiden.

  Publicerat 2017-09-15

 • Per Schlingmann spanar om framtiden

  – Vi lever i en tid där framtiden är mer osäker och oförutsägbar. Händelser i omvärlden kan snabbt förändra villkoren för den verksamhet du driver.
  Det säger Per Schlingmann som tillsammans med experter analyserar både nuet och framtiden på Kvalitetsmässan.

  Publicerat 2017-09-15

 • Gröna städer och hållbarhet i fokus på Nordic Architecture Fair

  I en paviljong på Nordic Architecture Fair lanseras ett helt nytt sätt att tänka kring hållbar stadsutveckling.
  – Vi måste överge stuprören och se utmaningen horisontellt, säger Sebastian Navab på nya organisationen Gröna städer.

  Publicerat 2017-06-27

 • Högt bokningstryck på Svenska Maskinmässan

  Den 1 juni släpptes datumet för Svenska Maskinmässan 2018 och försäljningen av monteryta påbörjades och intresset är om möjligt större än förra gången.
   – Vi kan redan nu konstatera att vi fått med än fler av MaskinLeverantörernas medlemmar, vilket känns som en jättebra start, säger Gabriel Börjesson, affärsansvarig på Svenska Mässan.

  Publicerat 2017-06-20

 • Internationell stjärnglans på årets Bokmässa

  I dagarna släpptes Bokmässans seminarieprogram med cirka 400 programpunkter och drygt 700 medverkande. Bland de medverkande gästerna finns en rad internationella storheter, som exempelvis: indiska Arundhati Roy, brittiska Sophie Kinsella och indonesiska Eka Kurniawan, som alla är aktuella med nya böcker på svenska.

  Publicerat 2017-06-20

 • Bengt brinner för mötet

  Nyligen blev han utsedd till Årets Mässhjälte, efter att ha styrt Båtmässan med fast hand i 20 år.
  – Jag räknade ut att vi under de här åren medverkat till sex miljoner personliga möten. Det är nog det jag är mest stolt över, säger Bengt Wallin.

  Publicerat 2017-06-20

 • Folkfest när EM i ridsport arrangeras i Göteborg

  Flera svenska medaljhopp och en omtalat fantastisk ridsportpublik i Göteborg bäddar för att EM, eller Longines FEI EM i Ridsport som det officiella namnet lyder, blir en folkfest av stora mått. Och det är hög tid att säkra biljetterna till Ullevi.

  Publicerat 2017-06-20

 • En utmärkt arena för fördjupat samtal

  – Ska vi lyckas ta itu med samhällsproblemen krävs att vi hittar lösningar över professionsgränserna, på alla nivåer. Där fyller Kvalitetsmässan en viktig funktion.
  Det säger Ebba Busch Thor (KD), en av många toppolitiker som medverkar på årets Kvalitetsmässa.

  Publicerat 2017-06-20

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.