Svenska Mässan

2016 blev ett verkligt lyckat år för mässverksamheten.
– För oss handlar det om att fånga upp just sådant som berör, som ligger i tiden och kan locka nya grupper till besök, säger Ulrika Liss-Daniels, direktör för mässor och möten på Svenska Mässan.

Logistik & Transport  2016 lockade 3 153 mässbesökare och 400 konferensdeltagare till Svenska Mässan i Göteborg. Med en betydlig ökning inom alla segment: besökare, utställare och konferensdelegater stärker Logistik & Transport sin position som Nordens ledande mässa och konferens för logistik- och transportlösningar.

21-27 augusti 2017 samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göteborg för att göra upp om medaljerna i FEI EM i Ridsport Göteborg 2017. Disciplinerna är hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr. Arenor blir Ullevi, Heden och Slottsskogen.

Nu är avtalet gällande mäss- och utställningsområdet på Heden klart och det är Svenska Mässan som får uppdraget.

Årets största industrimässa, Scanautomatic & ProcessTeknik, noterade 10 372 besök vilket innebär en ökning med 400 från senaste mässan 2014.
- Vi slog rekord i antal leads! Det gör den här mässan till den bästa vi varit med på, säger Malin Garp på Hydac, utställare med bred erfarenhet.

När årets Trä & Teknik avslutadesstod det klart att mässan befäste i år sin ställning som träindustrins helt dominerande mötesplats. Antalet besökare ökade med 17 procent. Och utställarna vittnar om rekordförsäljning:
- Vi sålde fem maskiner för sju miljoner kr, direkt på mässgolvet. Det har aldrig hänt förut, säger Per-Axel Noryd, Norden-chef på Biesse.

Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? 

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Den 23 februari är återigen dags för årets stora hästfest i Göteborg – EuroHorse och Gothenburg Horse Show. EuroHorse är en av världens största hästsportmässor, på plats finns 220 utställare och det blir inte mindre än 60 uppvisningar i paddocken. I år kommer dessutom fler hästar än någonsin - ett 60-tal i 32 olika raser.

Yoga är vårens nysatsning på Upper House Spa.
– Yoga har blivit mer av en livsstil i Träningssverige, och är oerhört välgörande för alla stressade människor, säger Malin Gustafsson, Spa-chef på Upper House.

Ta klivet rätt in i en framtidens intelligenta sjukhus!
En vision, men ändå inte: tekniken finns redan framme och visas i Intelligent Hospital Pavilion, som får europeisk premiär på årets Vitalis.
Läkare och sköterskor tar hand om patienter med hjälp av supersmarta, integrerade lösningar i en klinisk demomiljö på mässgolvet.

Det avgörs på White Guide-galan, som i år för första gången äger rum i Göteborg och på Svenska Mässan.
Svenska Mässan-koncernens egen stjärnkrog, Upper House Dining, finns med bland de tio nominerade.

Åtta riksdagspartier medverkar på scenen när valrörelsen smygstartar på Seniormässan i mars.
Via facebook inbjuds mässbesökarna att redan innan mässan vara med och ställa frågor.
– Vi kommer att sortera frågorna och lyfta fram de mest angelägna ämnena i partidebatten, säger projektledare, Leif Sylvén.

– Jag vågar utlova att 2017 blir året då vi slår alla tiders publikrekord!
Klas Pettersson, vanligtvis försiktig general för EuroHorse, låter tvärsäker.
Det finns förstås en enkel förklaring: för första gången genomför EuroHorse-teamet inte en utan två mässor samma år.

Nya skatteregler har gjort Portugal till en ny favorit för den som tänker flytta utomlands efter pensionering.
Men fortfarande väljer flest Spanien.
Det berättar Åsa Holmsten, projektledare för mässan Köpa hus utomlands som kommer till Svenska Mässan, 4-5 mars.