Svenska Mässan

2016 blev ett verkligt lyckat år för mässverksamheten.
– För oss handlar det om att fånga upp just sådant som berör, som ligger i tiden och kan locka nya grupper till besök, säger Ulrika Liss-Daniels, direktör för mässor och möten på Svenska Mässan.

Logistik & Transport  2016 lockade 3 153 mässbesökare och 400 konferensdeltagare till Svenska Mässan i Göteborg. Med en betydlig ökning inom alla segment: besökare, utställare och konferensdelegater stärker Logistik & Transport sin position som Nordens ledande mässa och konferens för logistik- och transportlösningar.

21-27 augusti 2017 samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göteborg för att göra upp om medaljerna i FEI EM i Ridsport Göteborg 2017. Disciplinerna är hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr. Arenor blir Ullevi, Heden och Slottsskogen.

Nu är avtalet gällande mäss- och utställningsområdet på Heden klart och det är Svenska Mässan som får uppdraget.

Årets största industrimässa, Scanautomatic & ProcessTeknik, noterade 10 372 besök vilket innebär en ökning med 400 från senaste mässan 2014.
- Vi slog rekord i antal leads! Det gör den här mässan till den bästa vi varit med på, säger Malin Garp på Hydac, utställare med bred erfarenhet.

När årets Trä & Teknik avslutadesstod det klart att mässan befäste i år sin ställning som träindustrins helt dominerande mötesplats. Antalet besökare ökade med 17 procent. Och utställarna vittnar om rekordförsäljning:
- Vi sålde fem maskiner för sju miljoner kr, direkt på mässgolvet. Det har aldrig hänt förut, säger Per-Axel Noryd, Norden-chef på Biesse.

Staden kallas ofta ”människans viktigaste uppfinning”. I dag diskuteras den mer än någonsin. Urbaniseringsvågen är stark och ingenting tyder på att den mattas. Vad beror detta på? Och hur planerar vi våra städer? 

I veckan blev det klart att Stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018. I dagsläget är inte alla detaljer klara men parterna är överens om att ha samma upplägg som i år.
– Svenska Maskinmässan 2016 blev riktig fullträff, vi har fått mycket uppskattning både från utställare och besökare, säger Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna ML.

Genom att prenumerera på nyheter från Svenska Mässan riskerar du aldrig att missa någonting viktigt.

I vårt pressrum hittar du alla pressreleaser och nyheter.

Välkommen till Gothia Towers, ett av Nordens största hotell. Här finner du 1 200 hotellrum och sviter, konferensrum, spa samt flera restauranger och barer.

Nordens ledande banracingarrangör, STCC (Scandinavian Tour Car Corporation), kommer till Automässan, som arrangeras 18-21 januari 2017. Där kommer deras representanter bland annat att berätta om hur de har fått banracingsporten att växa och även att få allt mer uppmärksamhet i medierna.

För att premiera trevlig och hälsosam mat på sjön så arrangerar Båtmässan tillsammans med Navigare Yachting i år Kabyssduellen. Det är en recepttävling där det vinnande receptet kommer att tillagas, med personlig touch, av två kända kockar på en scen under Båtmässan 2017.

Möt ryttareliten direkt på mässgolvet!
I år skapas ett nytt forum på EuroHorse, där besökare kan inspireras av välkända ryttarprofiler. En av dem är succébloggaren Nellie Berntsson:
– Allt går om man vill! Det viktiga i livet och som man tar med sig in i sin sport är att våga tro på sig själv, säger hon.

Intresset för stora påkostade bröllop fortsätter att öka.
Framför allt är det de borgerliga vigslarna som nu även satsar på stora fester.
– Det här är en stark trend håller i sig, säger Classe Hultin som ansvarar för mässan Bröllopsfeber på Svenska Mässan.

Toppnamnen inom digital handel samlas på D-Congress!
- Intresset har aldrig varit större. Tillväxten är enorm och i år gör vi en extra stor B2B-satsning med en egen scen för logistiken, säger Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel.

På årets Vitalis visas den snabba utvecklingen inom robotics och AI.
- Vi håller på att utveckla en robot, kallad Alicia T. Hon kan ta flera former, bl a som ett mänskligt huvud. Man kan kommunicera med henne genom tal och hon tränas för att ge ledningen bra underlag för beslut, säger Fredrik Ring på Tieto.

Två helt nya mötesplatser, EkonomiEXPO och Ledarskap&CHEF, får premiär på Svenska Mässan i höst.
Båda går parallellt med väl etablerade Kvalitetsmässan.
- Kombinationen kan bli fantastiskt bra, säger Henrik Edman, affärschef på Svenska Mässan och ansvarig för treklövern.